Boeken

Naast vele andere boeken heb ik er twee geschreven die met weerbaarheid te maken hebben. Deze boeken kunt u rechtstreeks bij mij bestellen. (zie 'contact')

 

Weerbaar met hoofd, hart en handen - Hoe stel je je grenzen?

 

Alle leven heeft een unieke grens. Grenzen moeten gerespecteerd, maar ook beschermd worden. Mensen moeten voor zichzelf kunnen opkomen. Weerbaarheidscoach en -docent Roelof Tichelaar laat zien dat echte weerbaarheid met onze innerlijke kern verbonden moet zijn, wil die een wezenlijke kracht voor ons worden. We moeten onszelf kennen en eventuele blokkades uit de weg ruimen, zodat de innerlijke kracht vrij komt.

In dit boek komen vele aspecten van fysieke, psychische, verbale en spirituele weerbaarheid aan de orde. Tichelaar leidt je naar echte weerbaarheid en langs de bijbehorende valkuilen. Hij laat je heel concreet zien hoe je op een effectieve manier de confrontatie aan kunt gaan om persoonlijke grenzen te beschermen. Kortom, hij laat je de kracht voelen die nodig is om weerbaar te kunnen zijn met hoofd, hart en handen. Een kracht die bedoeld is om in dienst te staan van de liefde.

 

‘Dit boek belicht weerbaarheid in al zijn facetten op een concrete en toegankelijke manier. Met herkenbare voorbeelden en deskundige informatie biedt het de lezer stof tot nadenken en oefenen. De kracht van het boek is dat de auteur niet alleen technische aanwijzingen geeft om vaardigheden te vergroten, maar ook vanuit de persoonlijke en spirituele beleving aantoont dat weerbaarheid een proces is van innerlijke groei.’

 

Clara Stahlie–, hoofddocent Landelijke Opleiding Docent Weerbaarheid

 

Uitgeverij Ankh Hermes

158 pagina's

Prijs: € 15,95

ISBN: 97890 202 05138

 

 

Krachtig jezelf zijn

 

Krachtig jezelf zijn betekent dat je weerbaar bent. Dat je in staat bent gezonde grenzen te stellen, niet alleen aan anderen, maar ook aan jezelf. Doen we dit niet, dan lopen we het risico opgebrand te raken, een verslaving te ontwikkelen of onszelf kwijt te raken.

We kunnen ons alleen werkelijk vrij voelen, als we ten diepste onszelf zijn. We zullen moeten loskomen van oude (denk)patronen die ons gevangen hebben gehouden. Dit lukt alleen als we onszelf kennen en – waar nodig – onze verborgen pijn aan het licht brengen.

Ons denken bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen en hoe we handelen. Daarom moeten we ook bewust leren omgaan met onze gedachten.

Geestelijk hulpverlener, auteur en coach/docent weerbaarheid Roelof Tichelaar reikt in dit boekje kernachtige adviezen aan die je kunnen helpen krachtig jezelf te zijn.

80 pagina's, paperback.

Prijs: € 10,-