Voor wie?

 

Voor wie?

Groepstrainingen:

In principe kan iedereen aan een cursus weerbaarheid deelnemen. De redenen waarom mensen deze cursus volgen, lopen uiteen. Sommigen willen werken aan de verbetering van hun houding en uitstraling, zijn niet zeker van zichzelf of durven geen ‘nee’ te zeggen en willen het iedereen naar de zin maken. Anderen worden gepest, voelen zich onveilig op straat of willen hun zelfbeeld verbeteren. Door de fysieke en mentale aspecten met elkaar te verbinden, leren cursisten hun innerlijke kracht weer te voelen, hun ademhaling te verbeteren, leren ze letterlijk stevig te staan en voelen ze zich zekerder op straat doordat ze zichzelf in geval van nood ook fysiek kunnen verdedigen.

Een vechtsportachtergrond is niet nodig.

Individuele begeleiding:

In mijn praktijk ontmoet ik mensen met de meest uiteenlopende psychische en/of geestelijke klachten die al dan niet lichamelijk tot uitdrukking komen.

Heel vaak zijn lichamelijke klachten een signaal waarin ons duidelijk wordt gemaakt dat er in onze psyche of geest iets uit evenwicht is. Het is belangrijk op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Met name daarvoor is het onderdeel gesprekstherapie belangrijk.
Diverse problemen en onderwerpen komen aan de orde, zoals overspannenheid, burn-out, depressie, angst, schuldgevoelens, een gebrek aan gezonde eigenwaarde en weerbaarheid waardoor mensen hun grenzen onvoldoende kunnen stellen. Deze problemen vragen om bewustwording en verandering van bepaalde denkpatronen.