Welkom

 

Welkom op de website voor Weerbaarheid, Coaching & Advies.

Door zowel interne en externe factoren kunnen spanningen ontstaan die het functioneren (zowel in het privéleven als met betrekking tot werk) kunnen belemmeren.

Deze stagnatie kan als zeer onprettig worden ervaren.

In mijn praktijk coach ik mensen die door deze stagnatie minder geluk en vrede ervaren. Samen met hen kijk ik naar zowel de uiterlijke omstandigheden als de innerlijke houding waarmee met die omstandigheden wordt omgegaan.

Soms kunnen we de concrete omstandigheden niet veranderen, maar kun je in je denken wel anders met die omstandigheden leren omgaan.

Bewust kunnen omgaan met je eigen gedachten en stilstaan bij je persoonlijke grenzen horen daarbij. Mag, durf en kun jij je grenzen op effectieve wijze stellen? Sta je voldoende stil bij jezelf?

Als docent weerbaarheid verzorg ik ook trainingen voor diverse doelgroepen. Daarnaast geef ik individuele begeleiding/coaching aan cliënten.

Op een effectieve manier leren confronteren, grenzen stellen, omgaan met agressie en geweld, stevig in je schoenen staan, trouw zijn aan jezelf en fysieke zelfverdediging om jezelf te kunnen beschermen: deze en meer onderwerpen komen op praktische wijze aan de orde, zowel in de groepstrainingen als in de individuele begeleiding.

Ik heb inmiddels jarenlang ervaring als therapeut, maar ook als trainer van diverse doelgroepen op het gebied van weerbaarheid: kinderen, mannen, vrouwen, beveiligers, ziekenhuispersoneel en andere werknemers in de zorg, gemeentelijke ambtenaren, interventieteams, BOA's (Bijzondere Opsporingsambtenaren), enzovoort.

Naast mijn vaardigheid als docent weerbaarheid maak ik onder andere gebruik van cognitieve en aandachtgerichte therapie en mijn vaardigheden in diverse vormen van zelfverdediging.

Ben je geïnteresseerd? Op deze website vind je meer informatie. Heb je vragen, wil je een training of lezing organiseren, een offerte of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Telefonisch kan dat op nummer: (0528) 320701. Per e-mail: info@roeloftichelaar.nl.

Je kunt mij ook schrijven: Schutstraat 112, 7901 EH  Hoogeveen.